Maidanezii in doua picioare.

1157410_596571240381000_663862447_nokUna dintre cele mai controversate afaceri făcută de conducerea Primăriei Slatina este cea a ecarisajului din oraș.

Sub tutela fostului primar Darius Vâlcov și a actualului primar Minel Prina, băiețașul de cartier Laurențiu Șerban, cunoscut sub numele de Adi Crețu a încasat și continuă să încaseze miliarde bune de la bugetul local.

Jaf pe banii publici

Adi Crețu este finul fostului viceprimar Dan Bălășescu și a început să tragă tunuri cu banii publici prin firma Oltcon Metal, al cărei patron a fost până în anul 2012. În anul 2010, primea cadou de la nașul Dan Bălășescu și primarul Darius Vâlcov contractul de ecarisaj pe municipiul Slatina. Suma încasată în 2010 este de 400.000 lei, în 2011, tot pe aceeași firmă încasează nu mai puțin de 1.617.400 lei, iar în 2012 – 123.520 lei. Ați citit bine, aproximativ 22 de miliarde de lei vechi au intrat în buzunarele acestui individ în numai doi ani de zile, timp efectiv în care a fost pus în aplicare contractul de ecarisaj. Media lunară din banii cetățenilor orașului Slatina ce intrau în conturile lui Adi Crețu a fost de un miliard de lei vechi, aproximativ 30 milioane zilnic!!!

Toată această afacere a fost făcută și cu acordul tacit al directorului DSV Olt Veronel Bolborea, nimeni altul decât nepotul președintelui C.J. Olt, Paul Stănescu. Inițial, contractul de ecarisaj a fost încheiat pe o perioadă de 10 ani, cu posibilitate de prelungire pe încă 10 ani. În anul 2012, firmei Oltcon Metal i s-a făcut de petrecanie, deoarece pentru sumele încasate prin contractul de ecarisaj încheiat cu Primăria Slatina nu deținea autorizație sanitar-veterinară eliberată de DSV Olt și în obiectul de activitate nu exista nici o referire la ecarisaj. La intervenția directă a președintelui C.J. Olt, Paul Stănescu, primarul Darius Vâlcov, în acel moment președinte al Organizației PD-L Olt, Veronel Bolborea este vopsit în portocaliu și menținut la conducerea DSV Olt. Recunoștința acestuia s-a reflectat în faptul că nu a luat nici o măsură împotriva Oltcon Metal pe perioada a doi ani de zile, cât a derulat contractul de ecarisaj.

Cheltuieli fictive, falsuri și constituire în grup infracțional

Din punct de vedere al legislației din România, legislație ce este aplicată din păcate doar la oamenii de rând, Darius Vâlcov, Dan Bălășescu, Adi Crețu, Veronel Bolborea și toți cei care și-au pus semnătura pe acest contract s-au constituit într-un grup infracțional. Scopul acestor indivizi a fost obținerea de bani negri atât pentru propriile buzunare, cât și pentru finanțareaPD-L. Într-un final, instituțiile statului s-au sesizat și în urma unui control au descoperit zeci de facturi false în evidențele contabile ale firmei. Achizițiile fictive au fost făcute în scopul diminuării impozitului pe profit și TVA datorate statului. Cu toate că a încasat de la Primăria Slatina aproximativ 22 de miliarde de lei vechi, controlul efectuat la firmă a constatat că totalul cheltuielilor pentru activitatea specifică a firmei, în speță ecarisaj, a fost în anul 2010 de 9.830 lei, în anul 2011 de 1.728 lei și în anul 2012 de numai 830 lei! Nici 130 de milioane de lei vechi nu a cheltuit această firmă pentru ecarisaj, în condițiile în care a încasat 22 de miliarde de lei vechi! O cheltuială de aproximativ 0,5% din sumele încasate de la primărie.

Afacerea continuă

În data de 25 mai 2012, viceprimarul Dan Bălășescu preia prerogativele primarului demisionar Darius Vâlcov (acesta fiind implicat în campania electorală) ce trecuse la PSD, reziliază contractul inițial cu Oltcom Metal, pentru a încerca să șteargă urmele afacerii și încheie un nou contract de ecarisaj, în aceleași condiții, cu SC Iberia Velvet Com SRL. Firma ce obține noul contract de ecarisaj are asociați pe nimeni altul decât Laurențiu Șerban (Adi Crețu) și Niculina Șerban, mama acestuia! Cu toate că prestarea de servicii și concesionarea sunt lucruri total diferite, același Veronel Bolborea, director la DSV Olt, emite autorizația sanitar-veterinară imediat ce Darius Vâlcov revine la primărie, de astă dată ca primar PSD, numai în baza simplei solicitări a firmei. Timp de câteva luni de zile noua firmă de ecarisaj a desfășurat în domeniu o activitate egală cu zero, dar a mai încasat de la primărie peste 1.000.000 lei (10 miliarde de lei vechi). Aceste sume de bani au fost plătite fără nici o reținere de către Darius Vâlcov, cel care a girat această fărădelege.

Primarul Minel Prina, un mare mincinos

Pe scena politică lucrurile au început să aibă o nouă evoluție, Darius Vâlcov ajunge senator din partea PSD, iar Minel Prina este condamnat într-un dosar de corupție, dar cu toate acestea ajunge primar al municipiului Slatina. Adi Crețu, fără să miște un deget, încasează în continuare miliarde de la primărie, iar mass-media începe să pună noului primar întrebări incomode.

Conștient fiind  că în cazul unei mici greșeli, Minel Prina își poate petrece următorii ani în spatele gratiilor, încearcă, așa cum îi este stilul, să-i aburească atât pe ziariști, cât și pe locuitorii Slatinei, terorizați de haitele de câini vagabonzi.

,,Am reziliat contractul de ecarisaj cu firma actuală. Nu am fost mulțumit de activitate și niciodată această firmă sau Laurențiu Șerban nu vor mai avea un contract cu Primăria Slatina! În cel mai scurt timp o să căutăm soluții și totodată vă spun că se lucrează la un caiet de sarcini pentru a putea organiza o nouă licitație.,,

Sunt cuvintele actualului primar Minel Prina! Cuvinte spuse în fața ziariștilor, cuvinte înregistrate, filmate și publicate în ziare. Cu toate acestea, după ce a reziliat și un al doilea contract de acarisaj cu o firmă aspiratoare de bani de la bugetul local și după ce a încercat să organizeze o licitație cu dedicație, Minel Prina, condamnat la patru ani cu suspendare, îi face cadou firmei Iberia Velvet Com  SRL un nou contract de ecarisaj  pe o perioadă de 30 de zile, cu posibilitatea de a fi prelungit. Ne întrebăm când este serios primarul infractor Minel Prina? Atribuirea contractului aceleiași firme condusă de Adi Crețu și mama sa s-a făcut în mod ilegal, cu toate că noile declarații ale lui Minel Prina lasă mască orice om de bună credință. ,,Această firmă este cea mai bună din județ în domeniul acesta. Are experiență, dotare și mai ales personal calificat!,,

De aici deducem un singur lucru: în mintea infractorului Minel Prina și a grupării mafiote constituite, legea este ceva abstract, ei considerându-se  mai presus de ea și mai ales crezând că au spatele asigurat pe linie de infracțională de către cei aflați la putere în acest moment. Este rușinos faptul că această grupare infracțională a devalizat bugetul orașului cu aproximativ un milion de euro și încă nu dau socoteală în fața instanței. Este rușinos faptul că mii de câini sunt pe străzile orașului și prezintă cel mai mare pericol pentru locuitori.

Este rușinos faptul că suntem conduși de un infractor condamnat la patru ani de închisoare cu suspendare pentru fapte de corupție.

Este rușinos faptul că locuitorii orașului stau în expectativă și privesc cum o grupare de tip mafiot își bate joc de banii contribuabililor.

Condamnatul Minel Prina fuge de răspundere

După atribuirea contractului de ecarisaj pe o perioadă de 30 de zile cu posibilitatea prelungirii, Minel Prina a refuzat să mai facă vreo declarație pe această temă și a pasat responsabilitatea  directorului DADPP din cadrul Primăriei Slatina. Acest individ, ajuns pe funcție în urma unor aranjamente din campania electorală, o să fie subiectul unor viitoare materiale incendiare. Ce declară fostul PD-L-ist, fostul candidat și actual prieten cu Minel Prina: ,,Este vorba despre un contract de prestare servicii, capturarea și transportul maidanezilor. Iberia Velvet este singura firmă care s-a arătat interesată de ce oferim noi. Este vorba de un contract pe 30 de zile, după care mai vedem…,,

Ce să mai vedem? Am văzut destule ilegalități până acum, am văzut cum s-a evaporat un milion de euro, am văzut cum mafia care conduce orașul Slatina își întinde tentaculele peste tot!

Peste 3500 de câini vagabonzi au împânzit orașul. Din estimările primarului Minel Prina sunt doar vreo 2500. De acord cu el! Dar să facem un calcul simplu, referitor la milionul de euro. Vom lua o medie de 3000 de câini. Alte orașe plătesc aproximativ 300 de lei serviciilor de ecarisaj pe una bucată câine capturat. Asta înseamnă că pentru asanarea totală a orașului este nevoie de aproximativ 900.000 lei. De acord, domnul primar infractor! Dar ia împarte mătăluță suma de 1 milion de euro, plătită lui Adi Crețu! Nu ești consternat? Rezultă că în ultimii ani, din Slatina au fost capturați, transportați, etc., etc. aproximativ 15.000 de câini vagabonzi!

Să vă fie rușine, escrocilor!